
Sallad med getost à la Boella:
"Medelhavssallad" från ICA
Ett halvt paket bacon
Lite gurka
Frysta sommargrönsaker
(broccoli, blomkål och morotsslantar)
Chèvreost
Olivolja
Citronsaft
Flingsalt
Basilikablad
Lägg upp rikligt med sallad på respektive tallrikar på tallriken, skär gurkan i stavar och lägg ovanpå, ge sommargrönsakerna ett uppkok, skölj i kallt vatten (de ska ha rejält tuggmotstånd) och lassa grönsakerna över salladen. Ringla på olivolja, citronsaft och strö över flingsalt. Stek bacon. Gratinera chèvreosten i ugnen. Toppa salladen med knaperstekt bacon och skeda över chèvreosten.

Indisk vegetarisk färssås. Halvfabrikat så det stänker om det. Men gott ändå.
Vegetarisk färsrätt med ris:
Blå bands färdiga vegetariska färssås Tandoori
Parboiled ris
1 liten burk ananasskivor
Koka riset och gör "färssåsen" enligt anvisningar, det är bara att blanda med vatten, och blanda i ananasskivorna i lagomabitar. Puttra i ett par minuter. Färdigt.
Och så har jag bakat bröd. Receptet hittar du
HÄR/Boel

foton©boelzetterman2008
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar