Ingredienser:
laxfilé
skaldjursblandning i saltlake
purjolök
hollandaisesås
lime eller citron
crème fraiche
peppar
potatis
brysselkål
Gjorde såhär:
La laxfiléerna i en ugnsform. Ovanpå fisken la jag färdigköpt "skaldjursblandning" i saltlake, bestående av musslor, räkor och kräftstjärtar. Strimlade purjolök och strödde över. Lagade till en pulverpåse hollandaisesås enligt anvisningarna, dvs med vatten och mycket äkta smör. Tillsatte lime (går jättebra med citronsaft också) och en klick crème fraiche. Hällde såsen över fisken och skaldjursblandningen, drog med pepparkvarnen på toppen av det hela. Sedan in i ugnen ca 25 min 200 grader. Inget salt behöver tillsättas för skaldjursblandningen ger sältan. Kokt potatis och brysselkål till. Oj, så gott. Yammie! /Boel
![]() |
En lättlagad fiskgratäng för regniga dagar. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar