
Kålpudding:
Blandfärs ca 800 gram
1 vitkålshuvud
1 liten purjolök
lite sirap
kalvfond
ett par msk mjöl
5 dl vatten
2.5 dl mjölk
kinesisk soja
salt
svartpeppar
Strimla och förväll kålen i ca 10 min
Fräs köttfärs och en strimlad purjolök (inkl det gröna)
Blanda med kålen.
Häll på mjöl
kalvfond
kinesisk soja
lite sirap
Smaka av och med salt och svartpeppar
Späd vid behov
Baka i ugn i ca 1 timme 180 grader (160 i varmluftsugn)
Äppelkaka med lite blåbär:
Skala och skiva 6-7 äpplen
Blanda ner lite blåbär (kan uteslutas)
Ringla över ett par matskedar sirap
Gör smuldeg av 1 dl havregryn, 2 dl mjöl, 125 g smör, 1 dl råsocker
Smörj en form lägg frukten och bären underst och fördela smuldegen ovanpå.
Vaniljsås:
1 ägggula
3,5 dl mjölk
1 msk råsocker
en halv msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Blanda allt utom vaniljsockret och värm under omrörning i en kastrull till såsen tjocknar, lyft av och rör i vaniljsockret.
Voìla klart!

copyrightade bilder förstås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar