
Tolv st Grodlår - mao måste sex stycken grodor infångas
två Schalottenlökar
två vitlöksklyftor
Etthundrafemtio gram smör
Två msk timjan
salt
peppar
Salta, peppra och strö timjan på grodlåren. Skala och finhacka löken.
Värm lite smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk 5 min utan att bränna.
Tillsätt resten av smöret och höj till medelhög värme. Lägg i grodlåren och stek ca 15 min tills låren fått fin brynt yta. Vänd dem då och då i pannan.
Ps. Recepten på grodlår tillägnas denna blogs frankrikeresenärer som ätit grodlår á la den högre skolans gastronomi i PROVENCE alldeles nyligen. Så det så./Boel
foto©minna2007
2 kommentarer:
Hej! Det är dumt att rekommendera att gå ut och fånga grodor. Vet ni inte att alla grodor och paddor är fridlysta i Sverige. Det är faktiskt straffbart t.o.m. att flytta en groda eller annat fridlyst djur, från sin naturliga omgivning.
Nej, det visste jag faktiskt inte. Det är hursomhelst ett skämt. Ingen skulle väl på allvar gå ut och fånga grodor och äta dem.
Skicka en kommentar