![]() |
Vi är många som konkurrerar om årets första kantareller; rådjur, älgar, vildsvin, sniglar och människor. Jag hittade ett hav av kantareller, men många var fortfarande ganska små. |
Det bestod av både älgkotlett och något annat som tappat sin etikett, troligen vildsvin, trodde sällskapet. Det här är så enkelt att laga att en barnunge kan göra det. Speciellt som såsen kommer från kyldisken i affären. Men det är alltid lika roligt när kantarellerna är egenplockade och man vet att djuret framlevt sina dagar i frihet.
Rensa kantarellerna, skölj och lägg i en het stekpanna, när vattnet kokat bort, stek på med en rejäl klick smör. Det finns en myt att man inte ska skölja kantareller, men jag gör alltid det och tvättar bort jord och annat skrafs.
Klyftpotatis, skala klyfta, lägg i en form, ringla olivolja över salta, täck med färsk oregano eller annan ört. Stek i 225 graders ung tills mjuk och vackert brun i färgen.
Servera med valfri sås eller kryddsmör, eller Rydbergs Mango Raja sås, jättegod!!!
![]() |
Den här dagen var allt lokalproducerat, t o m tomaterna som kommer från Långrådna i Östergötland. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar